Sendra Laarzen voor dikke kuiten

0
1452

We krijgen vaak de vraag of Sendra laarzen ook geschikt zijn voor mensen die wat dikkere kuiten hebben. Daarom hebben we besloten hier een artikel over te schrijven. In beginsel is het antwoord in ieder geval ja, maar niet elk model Sendra laarzen is geschikt voor dikke kuiten.

Bekijk geschikte laarzen »

Het begrip ‘dikke kuiten’ is natuurlijk relatief, maar het is inderdaad waar dat de dikte van je kuiten invloed kan hebben op het draagcomfort van je laarzen. Dit is met name het geval als je hogere laarzen draagt, bij enkellaarsjes van Sendra zal dit meestel geen problemen opleveren. Ben je van plan hoge Sendra laarzen te kopen, kijk dan goed naar de kuitwijdte van de laars. De benaming van de maten (S/M/L) is per webwinkel verschillend dus niet erg veelzeggend. Het gaat echt om het aantal centimeters dat bij de laars staat genoemd in de maattabel.

De kuitwijdte van een laars kan flink variëren en wordt gemeten door de binnenomtrek van de laars te meten ter hoogte van de kuit. Je kunt dus je eigen kuitmaat eenvoudig opmeten om zeker te weten dat je de laarzen die je wilt kopen zult passen. De beschikbare kuitwijdtes liggen meestal tussen de 30 centimeter en de 48 centimeter. In beginsel is het in ieder geval zo dat een grotere schoenmaat ook een grotere kuitwijdte heeft. Onderstaande tabel van Omoda geeft een goed overzicht van de kuitbreedte per schoenmaat. Desondanks is het verstandig per laars te controleren of de kuitmaat bij jou zal passen. Koop vooral niet te strakke laarzen, want dat zal je draagcomfort zeker negatief beïnvloeden! Er zijn gelukkig voldoende laarzen met brede schacht te vinden.

Sendra dikke kuiten

Ben je op zoek naar Sendra laarzen voor dikke kuiten? Dan weet je nu waar je op moet letten.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY